You are here
Home > Futbolli Shqiptar > Tirana-Partizani/ Histori, Lavdi, Rivalitet dhe sfida e dënuar për t’u fituar

Tirana-Partizani/ Histori, Lavdi, Rivalitet dhe sfida e dënuar për t’u fituar

Sot luhet derbi më i madh dhe më i fortë i shqiptarisë. Ndeshen dy skuadrat më me traditë të kampionatit shqiptar, të cilat jane “rivalë të përbetuar” mes njëra tjetrrës. Kjo nuk është një përballje si gjithë të tjerat, por Tirana-Partizani është vetë korniza e “Superligës”.

Nëj rivalitet i madh në fushën e lojës, pavarsisht klasifikim të tabeles ku janë ekipet, një sfidë tjertër është ajo e tribunës, ku pritet një stadim “Dinamo” tejet i mbushur, shumë herë më ndryshe nga ç’e kemi parë zakonisht.
Në total janë 149 përballje midis këtyre skuadrash. Ku Tirana ka 40 fitore, 62 i përkasin Partizanit dhe 47 ndeshje janë ndarë në barazim. Golavarazhi midis njëra tjetrës janë 164 gola të shënuar nga Tirana dhe 216 gola që i ka shënuar skuadra e Partizanit.

Shifrat duket se janë në favor të “Demave”, por në të tilla derbi, duket se janë thjeshtë statistika, dhe sa herë që janë përballë këto dy ekipe është një emocion ndryshe. Në të gjithë qytetin, në të gjithë Shqipërin, në të gjithë sportëdashësit. /Shqipëria.ch/

Postime të tjera


Nëse e vlerësoni punën e “Shqiperia.ch” si media e vetme e përkushtuar me lojtarët e Kombëtares dhe sportistët shqiptarë, mund të kontribuoni për zgjerimin e projektit dhe vazhdimësinë tonë në të ardhmen.
Paypal: [email protected]

Leave a Reply

Top