You are here
Home > Futboll Bota > Sekreti i madh i Ajaksit, në akademi fëmijët mësohen se fituesi vlen…0 pikë!

Sekreti i madh i Ajaksit, në akademi fëmijët mësohen se fituesi vlen…0 pikë!

Të gjithë vëmendjen e mediave sportive europiane, e ka marrë suksesi i Ajaksit në futboll. Thuhet se asgjë nuk është e rastësishme në jetë, e kurrsesi nuk mund të jetë edhe në këtë sport. Megjithëse jemi mësuar rëndomtë që të shohim suksesin e ekipeve që investojnë më tepër para, po aq e vërtetë është edhe shprehja, se jo gjithmonë vlera monetare mund të përcaktoj triumfin.

Por atëherë, nëse paratë e kanë një mënyrë sesi mund të mposhten, cila është ajo? Edukimi! Padiskutim që mbetet e vetmja rruga për të bërë çudira dhe për të zhvlerësuar edhe çdo vlerë monetare të mundshme, sadoqoftë shuma e saj.

Edukimi në futboll vjen nga akademitë dhe le të shohim pak mënyrën sesi funksionon ajo e Ajaksit. Padyshim që është një nga më të mirat në botë, por këtu nuk do të flasim për historinë dhe lojtarët e nxjerrë ndër vite, por për mënyrën sesi punohet.

Fëmijët atje fokusohen në një trajtim shkencor, për t’i kushtuar vëmendjen edhe detajit më të vogël, që të përsosen në mënyrën e prejkjes së topit. Sigurisht, rezultati dhe fituesi vlen 0 pikë, ndërsa maksimalisht vlerësohej krijmtaria dhe pasioni i shfaqur nga lojtari.

Stërvitjet praktikohen aq herë sa futbollistët të kenë marrë leksionin e duhur, ndërsa vendosen edhe në kushte të tilla nga akademia, për të parë sesa mund ta mbajnë presionin nëse do të luanin me ekipin e parë.

Por më kryesorja te Ajaksi, është që kjo skuadër përdor sistemin TIPS. Kjo nënkupton se duhet të jesh teknik, i qartë në mënyrën e lojës, me personalitet dhe mbi të gjitha…shpejtësia në aksion. /Shqiperia.ch/

Postime të tjera


Nëse e vlerësoni punën e “Shqiperia.ch” si media e vetme e përkushtuar me lojtarët e Kombëtares dhe sportistët shqiptarë, mund të kontribuoni për zgjerimin e projektit dhe vazhdimësinë tonë në të ardhmen.
Paypal: [email protected]

Leave a Reply

Top